Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Levandulové sušenky ze špaldové mouky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Levandulové sušenky ze špaldové mouky - recept: levandulové sušenky ze špaldové mouky - recept: smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a levanduli. V mixéru mezitím promícháme sýr, limetkovou kůru a cukr. Rozpustíme všechno máslo, necháme chvilku vychladnout a přimícháme do krémové směsi. Postupně přidáváme vejce, mléko, limetkovou šťávu a olej.

Vše mixujeme do té doby, než se to řádně spojí. Nakonec přidáme směs mouky a opět dobře promícháme. Výsledkem má být husté lepivé těsto. To necháme na půl hodiny uležet v lednici.

Na plech dáme papír na pečení a polévkovou lžící ubíráme z těsta kousky, ze kterých děláme kuličky a dáváme na plech. Pak je posypeme cukrem a skleničkou z nich uděláme placaté sušenky. Pečeme na 180 stupňů cca 13 minut. Po 7 minutách plech obrátíme. Dobré je uchovávat je ve vzduchotěsné nádobě.

Levandulové sušenky ze špaldové mouky - suroviny, ingredience:

  • 2 a ¼ šálku hladké špaldové mouky Pro Bio
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 120 g krystalového cukru
  • 60 g krémového sýra (Lučina, Philadelphia atd.)
  • kůra z limetky
  • 1 a ½ lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce květu levandule
  • půl másla
  • 3 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • špetka soli

 

levandulove susenky ze spaldove mouky recept postup navod priprava suroviny ingredience

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny