Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Valentýnské perníčky ve tvaru srdce se sirobem (řepným sirupem) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Valentýnské perníčky ve tvaru srdce se sirobem (řepným sirupem) - recept:   Sladidlo či cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem, poté přidáme med a koření. Do této směsi vmícháme mouku se sodou. Vypracujeme těsto a pokud se nám zdá příliš řídké, můžeme ještě přidat mouku. Těsto necháme 30 minut odpočinout v lednici.

Pak ho rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Poté libovolně nazdobíme.

Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna.

Valentýnské perníčky ve tvaru srdce se sirobem (řepným sirupem) - suroviny:

  • 2 vejce
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička sody
  • 100 g tuku
  • 2 lžičky perníkové koření (nové koření, koriandr, anýz, skořice, fenykl, badyán, hřebíček)
  • 140 g sirobu (řepného sirupu) nebo cukru
  • 400 g hladké mouky

 

  valentynske pernicky ve tvaru srdce se sirobem repnym sirupem recept postup navod priprava suroviny ingredience

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny