Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Obalované makové buchty - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Obalované makové buchty - recept: Nejdřív rozjedeme kvasnice pro těsto. Do větší mísy nasypeme mouku a ke kraji mísy rozdrobíme kvasnice, posypeme je dvěma lžičkami cukru, zalejeme 100 ml vlažného mléka a lehce promícháme. Mísu překryjeme utěrkou a dáme na 30–60 minut na teplé místo – na topení či ke kamnům.

Mezitím si připravíme náplň na buchty smícháním mletého máku se změklými rozinkami, které jsme nechali namočit do horké vody, skořicí, kůrou z jednoho citronu, třemi lžícemi sirobu a 200 ml horkého mléka.

A rovnou si připravíme i směs na obalování buchet, na kterou potřebujeme jeden nastrouhaný perník nahrubo s trochou anýzu.

Přejdeme zpět k těstu, které by mělo mít již krásně rozběhnuté kvasnice. Přidáme do něho kůru z druhého citronu, dva žloutky, pár lžiček moučkového cukru a půlku rozehřátého másla, 200 ml vlažného mléka a špetku soli. Těsto pomalu promícháme a hněteme. Jakmile ho vypracujeme do bochánku, opět ho necháme v míse, překryjeme utěrkou a necháme 60 minut odležet na teplém místě.

Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky a na pomoučněném vále z nich vyrábíme placičky o průměru asi 10 cm. Na ně dáme lžíci makové náplně a lžíci povidel. Pak zabalíme a vyskládáme do plechu vytřeného máslem. Buchtičky ještě vymašlujeme máslem a dáme na 20 minut odležet. Pak je dáme péct do vyhřáté trouby na 3 minuty na 200 °C a stáhneme na 180 °C a pečeme 40 minut.

Po upečení buchty namáčíme v rozpuštěném másle a obalujeme ve směsi perníku s anýzem. Buchty je pak dobré nechat odležet a konzumovat později. Za týden vždy chutnají lépe.


Obalované makové buchty - suroviny, ingredience:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 500 ml mléka
  • 3 lžíce sirobu (můžeme nahradit moučkovým cukrem či medem)
  • droždí
  • máslo
  • vanilkový cukr
  • 100 g rozinek
  • rum
  • 200 g mletého máku
  • anýz
  • citronová kůra ze dvou citronů
  • 2 žloutky
  • skořice
  • moučkový cukr
  • švestková povidla
  • 1 perník na strouhání
  • anýz
  • sůl

 

obalovane makove buchty recept postup navod priprava suroviny ingredience

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny