Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rohlíky z žitné mouky, kruchovky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Rohlíky z žitné mouky, kruchovky - recept:   do 200 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, osladíme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme kmín, žloutek, kvásek, zbylé mléko, lžíci sádla a dobře promícháme. Vyklopíme na pomoučněný vál a ručně vypracujeme hladké těsto. Je-li moc tuhé, přilijeme trochu vody. Zakryjeme čistou utěrkou a necháme alespoň 1 hodinu kynout.

Těsto rozdělíme na dvě části a z každé rozválíme placku, moukou na podsypání při válení nešetřete, aby se těsto nelepilo na vál. Vykrojíme trojúhelníky, z nichž smotáme rohlíky. Posolíme, posypeme kmínem nebo mákem, přesuneme na sádlem vymazaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C zhruba 20–30 minut dozlatova. Během pečení potíráme mlékem a máslem a po upečení vodou.

Rohlíky z žitné mouky, kruchovky - recept:  

  • 500 ml vlažného mléka
  • 42 g droždí
  • 2 lžičky cukru
  • 1 kg žitné mouky
  • 2 lžičky soli
  • ¼ lžičky kmínu
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce sádla
  • vlažná voda dle potřeby
  • 250 ml mléka na vlhčení rohlíků
  • nemletý mák a sůl na posypání

 

rohliky z zitne mouky kruchovky recept postup navod priprava suroviny ingredience 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny