Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kdoulové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kdoulové pyré - recept: umyté mišpule a kdoule dáme zvlášť do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka, trvá to zhruba 1,5 hodiny. Odřízneme stopku a bubáka, přepůlíme, vyjmeme jádřinec a propasírujeme přes síto. Pyré ještě chvíli povaříme s kořením a citronovou šťávou a kůrou.

Pyré z mišpule a kdoule - suroviny:

  • 1 kg mišpulí
  • 1 kg kdoulí
  • zhruba 250 g krupicového cukru
  • 2 citrony, šťáva a strouhaná kůra
  • moučkový cukr na obalení
  • hřebíček
  • skořice
  • vanilkový lusk
  • badyán

 

kdoulovy kompot kdoulove pyre recept postup navod priprava suroviny ingredience

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny