Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Zeleninový burger, burger se zeleninovou oblohou - recept: Všechny suroviny mimo olej smícháme a necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do pánve nebo hrnce nalijeme alespoň 2cm vrstvu oleje. Platí, že čím více oleje dáme, tím méně ho pokrm nasákne.

Z odleželé řepné hmoty vytvarujeme osm karbanátků a osmažíme je z obou stran dozlatova v rozpáleném oleji, zhruba 2 minuty. Osmažené Burgery vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dopečte v troubě ještě 15–20 minut.

Bulky rozřízněte a vložte na mřížku na 1 minutu do trouby. Podle chuti je potřete kečupem, hořčicí nebo ochuceným jogurtem (třeba hrstí nasekané hladkolisté petržele, solí a pepřem), na jednu stranu položte opečený burger, navrch dejte plátek rajčete, list salátu, přiklopte druhou částí bulky a podávejte.

 

Zeleninový burger, burger se zeleninovou oblohou - suroviny, ingredience:

  • 300 g najemno nastrouhané červené řepy
  • 75 g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 1 šalotka, nasekaná nadrobno
  • 1 lžíce kopru
  • 1 lžíce tymiánu
  • 1 lžíce nasekané hladkolisté petržele
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • olej na smažení

 

Obloha - suroviny:

  • 8 malých celozrnných bulek se sezamem
  • domácí kečup nebo jogurt na dochucení
  • 2 rajčata, nakrájená na tenké plátky
  • 8 listů ledového salátu


bylinkovy burger burger s bylinkami recept postup navod priprava suroviny ingredience

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny