Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Smažený patison, patizon - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Některým receptům z patisonu se dá odolat jen stěží. Pro začátek doporučujeme začít s tím nejjednodušším a to je smažený patizon – patison nakrájíme na plátky, obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek. Podáváme s tatarkou a bramborami.

Dalším snadným receptem je příprava nastrouhaného patisonu na zpěněné cibulce a česneku, na závěr vmícháme vejce, sůl a pepř, můžete přidat i nivu. Nebo přidejte patison do klasického leča, budete překvapeni chutí.   Patisony, stejně jako ostatní druhy dýní, napomáhají odstraňování škodlivin ze střev a podporují trávení.

smazeny patison recept postup navod priprava suroviny

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny