Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Marocké kuře - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Marocké kuře - recept:   Troubu předehřejte na 180 °C. Do každého kusu masa udělejte několik zářezů. Maso osolte a rozložte do zapékací misky. Promíchejte citrónovou kůru a šťávu s olejem a kořením a vzniklou marinádou přelijte maso. Zakryjte misku alobalem a dejte do trouby, pečte 20 minut. Podávat můžete například s kuskusem, ten připravte podle návodu na obalu, poté ho vsypte do velké misky a promíchejte se zbylými ingrediencemi. Navrch na porci položte maso.

Marocké kuře - suroviny:  

  • 4 porce kuřecího masa
  • kůra a šťáva z citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžičky marocké směsi koření - složení ZDE
  • 300 g kuskusu
  • svazek nakrájených jarních cibulek
  • hrst rozpůlených zelených oliv
  • svazek nasekané hladkolisté petržele
  • sůl a pepř

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny