Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rychlé nanuky z kokosového mléka a limetky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Rychlé nanuky z kokosového mléka a limetky - recept: dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte. I když to vypadá, že se limetka okamžitě promíchá s kokosovým mlékem, chvíli vydržte. Zabráníte tak tomu, že ve formičce většina limetky klesne ke dnu, kde je budoucí špička nanuku. Pak by první sousto bylo výrazně limetkové. Podle chuti přidejte med (cukr). A dejte do formiček. Nezoufejte, výsledná chuť vznikne až v mrazáku.

Rychlé nanuky z kokosového mléka a limetky - suroviny na 6-7 nanuků:  

  • 390 ml plnotučného kokosového mléka (koupíte v plechovce)
  • 1–2 limetky, použijte šťávu, případně i kůru
  • 3–4 lžíce medu (cukru)

Kůru limetky použijte jen v případě, že plody nejsou chemicky ošetřeny. Také pokud nemáte rádi příliš výraznou limetkovou chuť, kůru nepoužívejte, protože ve formičce má tendenci klesat ke dnu.

Vychytávka pro případ nouze: Navnadili jsme vás, ale nemáte po ruce ingredience? Dejte do formiček jen ovocný džus nebo jogurt, zmrznou taky.

Nemáte formičky na nanuky? Koupíte je na netu, často i v domácích potřebách. Jako rychlé řešení použijte papírový kelímek, který máte třeba na párty, dejte ho se směsí na 30–45 minut zmrazit, pak do tuhnoucí směsi dejte dřívko a nechte zmrazit úplně. Papír pak sloupnete.

 

rychle nanuky z kokosoveho mleka a limetky recept postup navod priprava suroviny ingredience

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny