Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sezamové sušenky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Sezamové sušenky - recept: v misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.   V druhé misce utřeme měkké máslo s cukrem a přidáme jedno vajíčko, vanilku, citronovou šťávu a šleháme mixérem 20 - 30 sekund. Mixér nastavíme na nejmenší stupeň a postupně přidáváme připravenou sypkou směs (mouka + prášek do pečiva + sůl).

Do připravené hmoty přidáme sezam a důkladně vařečkou promícháme.   Troubu předehřejeme na 180 stupňů, připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem na pečení. Z hmoty vytvarujeme stejné hromádky a vytvarujeme kolečka. Ukládáme je 3-4 cm od sebe, aby se při pečení neslepily.   Pečeme cca 8 - 15 minut - podle velikosti. Dáváme pozor, aby se při pečení nespálili, jinak budou sušenky hořké (můžeme je i uprostřed pečení otočit, ale nemusíme).   Po upečení je necháme vychladnout (nejdříve se vám budou zdát lepkavé, ale když vychladnou, budou křupavé).

 

Sezamové sušenky - suroviny:

  • 70 g hladká mouka
  • 60 g máslo
  • 120 g hnědý cukr
  • 1 ks vejce
  • 1/2 lžičky vanilkový extrakt
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 160 g sezamová semínka
  • 1/2 lžičky prášek do pečiva
  • špetka soli

sezamove susenky recept postup navod priprava suroviny ingredience

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny