Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí kečup - recept: vše pokrájíme, vložíme do velkého hrnce a přidáme koření, ocet a sůl. Vaříme přikryté 1,5 hodiny. Poté vmícháme cukr a ještě 15 minut vaříme bez pokličky, aby kečup zhoustl. Můžeme i déle podle toho, jak chceme mít kečup hustý. Vše rozmiujeme, přecedíme a nalijeme do sklenek. Sterilujeme 15 minut při 80°C.


Domácí kečup - suroviny:

  • 2 kg rajčat
  • 25 dkg neloupaných jablek
  • 25 dkg cibule
  • 1 lžíci soli
  • 125 ml octa
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1/2 lžíce pálivé papriky, nebo 1 feferonku
  • 5 hřebíčků
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček celého pepře
  • 150 g cukru
  • pro lepší barvu přidávám jednu malou červenou řepu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny