Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Tatarský biftek z lososa - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Tatarský biftek z lososa - příprava: Nakrájíme cibulku, polovinu kaparů a 4 snítky pažitky. Z lososa pečlivě odstraníme kůži a šupiny, omyjeme ho velmi studenou vodo a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme maso na co nejmenší

kostičky. Na drobno nakrájíme také uzeného nebo marinovaného lososa. Smícháme a přidáme cibulku, kapary a nakrájenou pažitku, olej, citronovou šťávu a tabasco. Osolíme a opepříme. Znovu důkladně promícháme a směs
dáme do kulatých forem vymazaných máslem. Na 2 hodiny odložíme do chladničky. Vyklopíme z forem a ozdobíme hlávkovým salátem, rukolou, rozpůlenymi výhonky chřestu, snítkami pažitky a zbývajícími kapary. Také můžeme podávat s topinkou a máslem.

Tatarský biftek z lososa - suroviny:

  • 800 g čerstvého lososa
  • 6 tenkých plátků uzeného nebo marinovaného lososa
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 cibulka
  • 12 snítek pažitky
  • 2 lžíce oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 6 kapek tabaska
  • 4 výhonky zeleného chřestu vařené v páře
  • hlávkový salát
  • rukola
  • sůl
  • černý pepř
  • máslo

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny