Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Treska po baskicku - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Treska po baskicku - příprava: V pánvi s dvojitým dnem rozehřejeme olej a přidáme pálivou papričku a česnek nakrájený na tenké plátky. Když plátky česneku zezlátnou, vyjmeme je spolu s papričkou a dáme stranou. Počkáme, dokud olej v pánvi nevychladne. Dáme na pánev tresku kůží dolů a na mírném plameni smažíme 10 minut. Tresku vyndáme

podběračkou. Vrátíme do oleje česnek a papričku. Neustále mícháme, pořád stejným směrem, dokud nezískáme jemnou
omáčku. Přidáme tresku a ohřejeme. Omáčka zůstává hladká i po několika hodinách a je vynikající. Podáváme teplé.

Treska po baskicku - suroviny:

  • 4 plátky tresky
  • 5 stroužků česneku
  • 1 pálivá paprička
  • 1 l olivového oleje

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny