Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Šlehačkový dezert z mikrovlnné trouby - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Šlehačkový dezert z mikrovlnné trouby - příprava: Vajíčka s cukrem ušleháme do hladka. Přilijeme tekutou šlehačku a olej a znovu promícháme. Přidáme vajíčka, mouku a droždí. Našleháme metlou nebo vidličkou. Těsto nalijeme do formy

vhodné pro mikrovlnné trouby. Pečeme 7 minut na nejvyšší výkon. Necháme vychladnout, vyklopíme a ozdobíme jahodami a ušlehanou šlehačkou. Můžeme přelít karamelem.

Karamel - příprava: Na pánvi rozehřejeme cukr, vodu a citronovou šťávu a necháme vařit, dokud karamel neztmavne.

Šlehačkový dezert z mikrovlnné trouby - suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 150 g cukru
  • 200 ml tekuté šlehačky
  • 150 g mouky
  • 8 lžic jemného oleje
  • 1 sáček droždí
  • šlehačka na ozdobu
  • jahody na ozdobu

Karamel - suroviny:

  • 4 lžíce cukru
  • pár lžiček vody
  • několik kapek citronové šťávy

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny