Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Moštové bochánky - recept, postup, návod příprava, suroviny

Moštové bochánky - příprava: Mošt lehce zahřejeme a nalijeme do mísy. Přidáme vajíčka, cukr, olej, citronovou kůru, droždí a tolik mouky, aby vzniklo husté těsto. Necháme asi hodinu odpočívat, dokud nenakyne. Z těsta tvoříme

bochánky. Potřeme je našlehaným bílkem, do něhož jsme přidali cukr. Dáme na plech. Troubu předehřejeme na 200 C a bochánky pečeme přibližně 20 minut. Dáváme pozor, aby příliš nezhnědly.

Moštové bochánky - suroviny:

  • 1 l moštu
  • 5 vajíček
  • 500 g cukru
  • 500 ml olivového oleje
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 1 sáček droždí
  • polohrubá mouka
  • 1 bílek na potření
  • moučkový cukr na ozdobu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny