Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Karamelové palačinky s čokoládou a rumem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Karamelové palačinky s čokoládou a rumem - příprava: Pro přípravu palačinkového těsta smícháme všechny přísady (kromě čokolády) a dobře rozkvedláme, aby bylo těsto hladké a bez hrudek. Necháme 15 minut odpočinout. Na

středním plamen i rozehřejeme pánev a přidáme trochu másla. Těsto lehce promícháme a krouživým pohybem rozlijeme přiměřené množství po pánvi, abychom vytvořili tenkou vrstvu. Pomalu pečeme, dokud se okraje nezačnou odlepovat a těsto nezlátne. Obracečkou palačinku obrátíme a pečeme z druhé strany. Opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Na každém talíři servírujeme 2 plněné palačinky přeložené na čtvrtiny a ozdobené rozpuštěnou čokoládou.

Náplň - příprava: V kastrůlku rozpustíme mléčný karamel a rum. Necháme pět minut povařit na mírném plameni za stálého míchání, aby se karamel nepřipálil.

Karamelové palačinky s čokoládou a rumem - suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1 lžička cukru
  • 150 g mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • 125 g másla
  • máslo na vymazání pánve
  • rozpuštěná čokoláda na ozdobu

Náplň - suroviny:

  • 125 ml rumu
  • 500 g mléčného karamelu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny