Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Fazolový krém s česnekem a vejcem - recept

Fazolový krém s česnekem a vejcem - příprava: Vyloupané a čisté fazole dáme na 5 minut vařit do hrnce s lehce osolenou vodou. Do kastrolu dáme trochu oleje. Nasekáme šalotku a dáme na olej. Očistíme a nasekáme čerstvý

česnek a přidáme do kastrolu. Osmahneme trochu dozlatova. Oloupeme rajče, nakrájíme na kostičky a přidáme do kastrolu. Dobře promícháme, ochutíme, přidáme nasekanou mátu a mouku. Krátce osmahneme a přidáme trochu vývaru z fazolí a fazole, z nichž některé necháme stranou na ozdobu. Všechny suroviny dáme do mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nezískáme jemný krém. Do dalšího velkého kastrolu dáme vařit vodu se lžící octa. Když dojde k varu, snížíme teplotu a vyklepneme do hrnce vejce, jež uvaříme do ztracena. Fazolový krém podáváme na talíři se ztraceným vejcem na vrchu. Posypeme nasekanou pažitkou a petrželkou.

Fazolový krém s česnekem a vejcem - suroviny:

  • 2 kg čerstvých fazolí
  • 4 vejce
  • 30 stroužků čerstvého česneku
  • 1 šalotka
  • 1 rajče
  • 1 nasekaná snítka máty
  • 1 lžíce mouky
  • 500 ml vody
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička soli
  • 1 nasekaná snítka petržele
  • pažitka

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny