Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Gazpacho - recept

Gazpacho se doporučuje jíst hodně studené, někdo ho má dokonce rád s ledem. Aby bylo červenější, můžeme použít polovinu salátových rajčat a polovinu rajčat švestkových.

Gazpacho - příprava: Spařená a oloupaná rajčata vhodíme do mixéru. Přidáme oloupanou a na kousky nakrájenou okurku, papriku, česnek a ve vodě rozmočený chléb. Několik vteřin mixujeme a přidáme sůl, ocet a olej. Propasírujeme do polévkové mísy a necháme hodinu vychladit. Podáváme v jednotlivých šálcích ozdobené osmaženými kousky chleba a pažitkou.

Gazpacho - suroviny:

  • 1 kg zralých rajčat
  • 1 zelená paprika
  • 1 stroužek česneku
  • 1 okurka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce vinného octa
  • 1 plátek toastového chleba
  • 1 lžička jemné soli

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny