Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Humr s rýží - recept

Humr s rýží - příprava: Humra opláchneme pod tekoucí vodou, položíme na prkénko a hlavu oddělíme od těla. Obě části rozpůlíme. Při porcování humra se uvolní tekutina, kterou nevyléváme, ale uschováme spolu s humrem. Rajče a česnek

oloupeme a rozmixujeme. Na hluboké pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje. Když je dost teplý, dáme do něj humra a šťávu uvolněnou při porcování. Obrátíme jej a zase vyndáme. V oleji po humrovi osmažíme rajče a česnek. Přilijeme víno a necháme odpařit. Přidáme rybí vývar a vaříme. Když dosáhneme varu, přidáme šafrán, rýži a humra. Necháme vařit, dokud rýže není hotová.

Humr s rýží - suroviny:

  • 1 humr
  • 1 rajče
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l rybího vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • 500 g rýže
  • 10 ml olivového oleje
  • 1 lžíce šafránu
  • 1 lžička soli

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny