Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zelené tagliatelle se špenátem - recept

Zelené tagliatelle se špenátem - příprava: Špenát nakrájíme na menší kousky. Na velké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a 20 g másla. Přisypeme nakrájenou cibuli a oloupaný a nasekaný česnek. Smažíme na mírném ohni, dokud se cibule

téměř nerozpustí. Osolíme a opepříme. Přidáme špenát, podusíme ho na mírném ohni, dokud nezměkne, a scedíme. Zaprášíme moukou, přidáme trochu rozdrobeného vývaru a smetanu. Dochutírne soli a necháme 15 minut vařit pod poklicí na mírném ohni. Těstoviny uvaříme a slijeme. Osmažíme je na pánvi se špenátem a nastrouhaným sýrem. Posypeme rozmarýnem. Ozdobíme bazalkou a snítkou rozmarýnu.

Zelené tagliatelle se špenátem - suroviny:

  • 500 g těstovin
  • 400 g listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • půl cibule
  • půl lžíce mouky
  • olej
  • 20 g másla
  • strouhaný sýr
  • 20 ml smetany
  • 1 kostka vývaru
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn a bazalka

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny