Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jehněčí žebírka se zeleninou - recept

Jehněčí žebírka se zeleninou - příprava: Na pekáč dáme žebírka s rozmačkanými stroužky česneku, špetkou soli, majoránky a tymiánu, zrnky černého pepře, sklenicí červeného vína a sklenicí vody. Promícháme a necháme 35 minut v

troubě redukovat. Maso vyndáme a omáčku scedíme. Omáčku dáme do kastrolu a zahustíme ji trochou rafinované kukuřičné mouky rozpuštěné ve vodě. Přidáme do ní mletou skořici. Do mixéru dáme cibulky, cukety a chřest. Rozmixujeme na hustý krém. Na talíř dáme dvě lžíce rozmixované zeleniny a vytvoříme z ní kulatou hromádku, na kterou položíme jehněčí žebírko. Nakonec přilijeme omáčku. Ozdobíme snítkou petržele.

Jehněčí žebírka se zeleninou - suroviny:

  • 4 jehněčí žebírka
  • 2 malé cibulky
  • 8 zelených chřestů
  • 2 cukety
  • 200 ml červeného vína
  • voda
  • rafinovaná kukuřičná mouka
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka tymiánu
  • špetka majoránky
  • několik kuliček černého pepře

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny