Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Slané katalánské koláče s ančovičkami - recept

Slané katalánské koláče s ančovičkami - příprava: Lilek rozřízneme na polovinu a nakrájíme na plátky. Pečeme s paprikou a cibulí při teplotě 180 °C po dobu 40 minut. Papriku několikrát otočíme. Poté papriku a lilek zabalíme na 15

minut do alobalu, aby se snáze loupaly. Cibuli, oloupanou papriku a lilek nakrájíme na proužky a osolíme. Přidáme olej.

Příprava těsta: Do mísy dáme mouku, olej, vodu a sůl. Promícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na ruce. Z těsta tvoříme koláčky silné 1 cm a poklademe na ně přiměřené množství směsi. Plech posypeme moukou a rozložíme na něj koláčky tak, aby se navzájem nedotýkaly. Na koláčky položíme plátky ančoviček a pokapeme olejem. Pečeme v troubě při teplotě 200 °C přibližně 15 minut. Podáváme ozdobené snítkou petržele.

Slané katalánské koláče s ančovičkami - suroviny:

  • 1 velká červená paprika
  • 1 velký lilek
  • 1 cibule
  • 1 konzerva ančoviček
  • 125 ml oleje
  • 250 g mouky
  • 125 ml vody
  • sůl a snítka petržele na ozdobu

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny