Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Marinovaný losos na kopru - recept

Marinovaný losos na kopru - příprava: Do hmoždíře dáme kopr, cukr, mořskou sůl a čerstvě umletý pepř a dobře promícháme. Směsí posypeme obě poloviny lososa a dobře rozetřeme. Obě poloviny položíme na sebe, přimáčkneme a zabalíme do potravinové fólie. Lososa položíme na mělkou mísu, dáme na něj prkénko a zatížíme. Uložíme

do ledničky. Necháme marinovat 36 až 48 hodin. Poté lososa vyndáme z fólie a osušíme. Nožem odstraníme zbytky marinády. Připravíme omáčku. Všechny přísady dáme do mixéru a rozmixujeme na jemnou hmotu. Lososa podáváme nakrájeného na tenké plátky, s omáčkou a kolečkem citronu.

Marinovaný losos na kopru - suroviny na marinádu:

  • 1 čerstvý losos o váze přibližně 2,5 kg rozříznutý na polovinu, vykostěný, ale s kůží
  • 3-4 lžíce čerstvého kopru
  • 5-6 lžic cukru
  • 5-6 lžic mořské soli
  • 2-3 lžíce celého jamajského pepře

Marinovaný losos na kopru - suroviny na omáčku:

  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 1 tučný bílý jogurt
  • 100 ml panenského olivového oleje
  • 1-2 lžíce čerstvého kopru

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny