Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vepřová pečeně na soli - recept

Vepřová pečeně na soli - příprava: Maso posypeme vonnými bylinkami podle chuti. Můžeme použít například tymián, dobromysl, petržel a další. Lehce potřeme olivovým olejem. Do hlubšího pekáče nebo zapékací mísy nasypeme silnou vrstvu soli. Na ni položíme maso a posypeme je zbývající solí tak, aby bylo maso zcela zakryté. Troubu

deset minut předehříváme na 200 C. Vložíme maso do trouby a pečeme při středně vysoké teplotě (180 až 200°C) přibližně 45 minut nebo dokud není měkké. Pečeni vyndáme z trouby, odstraníme všechnu sůl a maso nakrájíme na plátky. Podáváme teplé a ozdobíme snítkami bylinek.

Vepřová pečeně na soli - suroviny:

  • 800 g vepřové pečeně
  • 1 kg hrubé soli
  • vonné bylinky
  • 2 lžíce olivového oleje

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny