Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kachní játra na soli - recept

Kachní játra jsou symbolem vybrané francouzské kuchyně. Jejich příprava není snadná, ale výsledek za vynaložené úsilí rozhodně stojí.

Kachní játra na soli - příprava: Játra pečlivě očistíme a odstraníme všechny cévy, zejména ze středu jater. Rozříznutá a očištěná játra osolíme, opepříme a přidáme koňak podle chuti. Játra dáme do oválných formiček. Formičky s játry dáme do velké mísy a posypeme hrubou solí tak, aby byly zcela zakryté. Necháme odležet 12 hodin v ledničce nebo 8 hodin při pokojové teplotě. Játra vyklopíme z formiček a přikryjeme potravinovou fólií tak, aby se jater nedotýkala. K játrům by se neměl dostat vzduch. Uložíme do ledničky. Podáváme nakrájené na plátky. Výborně se hodí jako předkrm nebo do salátů. Ozdobíme petrželkou a olivami.

Kachní játra na soli - suroviny:

  • 600 g čerstvých kachních jater
  • 5 g soli
  • černý pepř
  • hrubá sůl
  • několik kapek Armagnaku nebo likéru Grand Marnier
  • petržel a olivy na ozdobu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny