Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept

Carpaccio - příprava: Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Umyjeme salát a odložíme stranou. Umyjeme řepu a nakrájíme ji na tenká kolečka. Řepu rozložíme na talíře a nahoru navrstvíme žampiony a salát. Nakonec

nastrouháme trochu parmazánu a pokrm jím posypeme. V misce pomocí vidličky či kovové metly smícháme ocet, řepnou šťávu, olivový olej a sůl. Nakonec zapracujeme oříšky. Zálivku nalijeme na talíře a podáváme.

Carpaccio - suroviny:

  • 2 vařené řepy
  • 100 g žampionů
  • různé druhy listového salátu
  • kousek parmazánu

Carpaccio - suroviny na zálivku:

  • 25 ml malinového octa
  • 100 ml olivového oleje
  • 25 ml řepné šťávy
  • 2 lžíce drcených lískových oříšků
  • sůl

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny