Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mrkev s balzamikovým octem a máslem - recept

Mrkev s balzamikovým octem - příprava: Na mírném ohni rozehřejeme kastrol a rozpustíme máslo. Přidáme mrkev a za stálého míchání ji 5 minut vaříme. Kastrol přiklopíme a za občasného míchání vaříme, dokud mrkev trochu nezměkne.

Přidáme cukr a ocet a dál vaříme v otevřeném kastrole asi 12 minut, dokud mrkev není zcela měkká. Podle chuti osolíme a opepříme. Přisypeme pažitku a promícháme.

Mrkev s balzamikovým octem - suroviny:

  • 60 g másla
  • 1,5 kg baby karotky (lze použít i oloupané velké mrkve nakrájené na kousky)
  • 6 lžic cukru
  • 50 ml balzamikového octa
  • 25 g nasekané čerstvé pažitky
  • sůl
  • pepř

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny