Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sladkokyselá řepa - recept

Sladkokyselá řepa - příprava: Do kastrolu nasypeme kukuřičnou mouku a postupně přiléváme vodu. Neustále promícháváme, aby se mouka ve vodě rozpustila. Přidáme cukr, arašídové máslo a ocet. Dáme vařit a dál mícháme,

dokud směs nezhoustne. Přidáme řepu a 12 minut vaříme na mírném ohni. Stáhneme z ohně a dáme do mísy. Podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme podávat jako přílohu nebo jako předkrm.

Sladkokyselá řepa - suroviny:

  • 4 vařené červené řepy, oloupané a nakrájené na kostky
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 12 lžic cukru
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 75 ml vody
  • 75 ml octa
  • sůl
  • pepř

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny