Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rajčata nakyselo - recept

Rajčata nakyselo - příprava: Sklenice a víčka sterilizujeme 20ti minutovým vyvařením. Na dno každé sklenice dáme křenový list, kopr a několik stroužků česneku. Rajčata dáme vařit do kastrolu s vodou, solí, olejem a cukrem. Když dojde

k varu, přilijeme ocet a vaříme dalších 5 minut. Uvařenými rajčaty naplníme připravené sklenice. Dobře uzavřeme a postavíme dnem vzhůru, abychom se ujistili, že neuniká lák. Zakryjeme utěrkou a tak necháme 8 hodin. Poté uskladníme v lednici (rajčata vydrží čerstvá několik měsíců).

Rajčata nakyselo - suroviny:

  • 2 kg rajčat
  • 1 l vody
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • 200 ml octa
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • listy křenu
  • kopr
  • česnek

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny