Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilovaná zelenina s balzamikovým octem - recept

Grilovaná zelenina s balzamikovým octem - příprava: Zeleninu umyjeme a nakrájíme na ne příliš tenké plátky. Žampiony ponecháme celé. Nakrájenou zeleninu rozložíme na mísu. Posypeme tyrniánem, petrželí, solí a pepřem.

Přidáme 8 lžic olivového oleje a citronovou šťávu. Necháme alespoň 2 hodiny macerovat a za tu dobu dvakrát nebo třikrát promícháme. Rozehřejeme gril a potřeme ho zbytkem oleje. Zeleninu na něm pomalu po obou stranách opékáme, dokud není měkká. Začínáme mrkví, která se připravuje déle, naopak nejměkčí zeleninu přidáváme až jako poslední. Stáhneme z grilu, pokapeme balzamikovým octem a dochutíme troškou čerstvě namletého pepře.

Grilovaná zelenina s balzamikovým octem - suroviny:

  • 600 g cuket
  • 200 g mrkve
  • 600 g lilku
  • 500 g žampionů
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cibule (nemusi být)
  • 5 nasekaných snítek čerstvého tymiánu
  • 6 nasekaných snítek petržele
  • 10 lžic olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny