Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Filet mignon na balzamikovém octě a víně - recept

Filet mignon na balzamikovém octě a víně - příprava: Plátky svíčkové osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje. Plátky smažíme po každé straně minutu, nebo dokud nejsou dozlatova. Stáhneme oheň a přidáme balzamikový

ocet a červené víno. Pánev přiklopíme a plátky dusíme 4 minuty po každé straně. Průběžně je poléváme šťávou. Masu položíme na teplý talíř a zalijeme vinnou šťávou. Okamžitě podáváme.

Filet mignon na balzamikovém octě a víně - suroviny:

  • 4 plátky hovězí svíčkové (4 cm silné)
  • čerstvý černý pepř
  • sůl
  • 3 lžice olivového oleje
  • 110 ml balzamikového octa
  • 110 ml červeného vína

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny