Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vepřové medailonky s balzamikovým octem - recept

Vepřové medailonky s balzamikovým octem - příprava: Vepřové plátky osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Dáme je do misky a zalijeme šťávou z hořkých pomerančů. Necháme alespoň 2 hodiny macerovat. Během té doby je

často otáčíme, aby natáhly šťávu. Na velké pánvi rozehřejeme olej. Plátky masa vyndáme z misky a vysušíme papírovou utěrkou. Maso nakrájíme na medailonky a 3 minuty po každé straně smažíme dozlatova. Smícháme ocet s cukrem a majoránkou. Nalijeme ho na maso a 3 až 5 minut vaříme na mírném ohni. Omáčku promícháme a medailonky otočíme, aby se dobře nasákly. Ozdobíme snítkami bazalky.

Vepřové medailonky s balzamikovým octem - suroviny:

  • 2 kg libových vepřových plátků
  • šťáva ze 3 hořkých pomerančů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce majoránky
  • snítky bazalky na ozdobu
  • 2 velmi najemno nasekané stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny