Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Koroptve na vinném octě - recept

Koroptve na vinném octě - příprava: Koroptve zprudka osmahneme na pánvi s vydatným množstvím panenského olivového oleje. Když jsou tmavě zlaté, přidáme sladkou papriku a na pánvi je ještě jednou otočíme. Pak je z pánve

vyjmeme a necháme vychladnout. Koroptve je dobré ovázat provázkem, aby se při vaření nerozpadly. V oleji po koroptvích osmažíme vyloupané stroužky česneku a cibuli. Když jsou tmavě zlaté, dáme je do hliněného pekáče a zalijeme zbylým olejem z pánve. Do pekáče položíme koroptve a přidáme červené víno, vinný ocet, bobkový list, sůl a pepř podle chuti. Pekáč postavíme na mírný oheň. Přilijeme horkou vodu, aby byly koroptve zcela ponořené. Přiklopíme a vaříme 45 minut.

Koroptve na vinném octě - suroviny:

  • 4 koroptve (bez drobů)
  • 200 ml sherry octa
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lžíce sladké papriky
  • mletý černý pepř
  • panenský olivový olej
  • 3 bobkové listy
  • 1 palička česneku
  • 1 nahrubo nakrájená velká cibule
  • sůl

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny