Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Králík na cibuli a sherry octě - recept

Králík na cibuli a sherry octě - příprava: Porce králíka osolíme a opepříme. Na velkou pánev nalijeme hodně oleje a přidáme 3 stroužky česneku (můžeme je nakrájet na plátky). Když je olej rozpálený, vložíme do něj porce králíka a

smažíme je, dokud krásně nezezlátnou (asi 10 minut). Čas od času je obrátíme a dbáme na to, aby se nepřipekly. Zatímco smažíme králíka, nakrájíme cibuli na nudličky. Hotového králíka vyndáme z pánve a dáme stranou. Do oleje po králíkovi dáme cibuli a 2 bobkové listy. Za stálého míchání smažíme, dokud cibule nezesklovatí (asi 8 minut). Přidáme ocet a vodu a promícháme. Několik minut počkáme, až se tekutina trochu odpaří, a vložíme do ní králíka. Když dosáhneme varu, stáhneme oheň na minimum a přiklopíme. Necháme 25 až 30 minut vařit.

Králík na cibuli a sherry octě - suroviny:

  • 1 porcovaný králík
  • 3 stroužky česneku
  • 3 cibule
  • 200 ml sherry octa
  • 200 ml vody
  • 2 bobkové listy
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny