Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Octový koláč - recept

Octový koláč - příprava: Troubu předehřejeme na 230 C. Linecké těsto potáhneme papírem na pečení a na něj dáme fazole, rýži nebo něco jiného na zatížení. Pečeme v troubě po dobu 10 minut a poté odstraníme zátěž a papír. Znovu

dáme do trouby na 170 C. Necháme péct 8 až 10 minut, dokud těsto nezezlátne. Vyndáme z trouby a dáme stranou. V misce rozšleháme vejce na hladký krém. Přidáme cukr, med, ocet a mouku a vše dobře prošleháme. Poté vmícháme rozpuštěné máslo. Tuto směs rozlijeme na teplé těsto. Koláč vložíme do trouby na 170 C a pečeme, dokud náplň neztuhne (asi 25 minut). Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Podáváme s trochou cukru a šlehačkou či s ovocným octem s kousky čerstvého ovoce a troškou cukru.

Octový koláč - suroviny:

  • 1 plát lineckého těsta
  • 4 velká vejce
  • 12 lžic cukru
  • 4 lžíce medu
  • 4 lžíce octa
  • 3 lžíce mouky
  • 6 lžic studeného rozpuštěného másla
  • rýže nebo fazole a papír na pečení (na zatížení)

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny