Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Hovězí steaky se sardelovou krustou - recept

Hovězí steaky se sardelovou krustou - příprava: Česnek a šalotky oloupeme. Česnek nasekáme najemno. Na pánvi rozpálíme olivový olej, ve kterém za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky. Do pánve přilijeme červené víno a

necháme asi 10 minut provařit. Odstavíme na teplé místo. Steaky omyjeme a osušíme. Dáme je do mísy a přelijeme
teplým vinným nálevem. Necháme přes noc odležet. Sardelové filety rozkrájíme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nasekáme. Spolu se sardelemi a kapary rozmixujeme na pastu. Maso a šalotky vyjmeme z marinády. Maso důkladně potřeme sardelovou pastou, osolíme a opepříme. Šalotky napícháme na větvičky rozmarýnu. Maso položíme
na rozpálený gril a grilujeme asi 10 minut, během grilování jednou obrátíme. Šalotkové špízy grilujeme asi 5 minut. Podáváme společně.

Hovězí steaky se sardelovou krustou - suroviny:

  • 2 stroužky česneku
  • 10 šalotek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 300 ml červeného vína
  • 8 hovězích steaků (po 120 g)
  • 6 sardelových filetů
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 lžíce kaparů
  • pepř
  • sůl
  • 4 snítky rozmarýnu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny