Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Telecí steaky s tuňákovým dipem - recept

Telecí steaky s tuňákovým dipem - příprava: Telecí steaky omyjeme a osušíme. Limety omyjeme horkou vodou a nakrájíme na dílky. Steaky dáme do mísy a poklademe limetovými dílky. Zalijeme olivovým olejem a necháme asi 2

hodiny marinovat. Tuňáka necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a vyjmeme žloutek. Tuňáka s vaječným žloutkem, sardelovou pastou, lžící nasekaných kaparů a limetovou šťávou rozmixujeme na pastu. Postupně přiléváme olivový olej. Do tuňákové pasty vmícháme jogurt, dochutíme solí a pepřem. Vaječný bílek a zbylé kapary nasekáme a vmícháme do dipu. Telecí steaky vyjmeme z marinády a necháme okapat. Grilujeme na rozpáleném grilu asi 8 minut, během grilování jednou obrátíme. Hotové steaky podáváme s připraveným tuňákovým dipem.

Telecí steaky s tuňákovým dipem - suroviny:

  • 8 malých telecích steaků
  • 2 limety
  • 8 lžic olivového oleje

Tuňákový dip:

  • 1 konzerva tuňáka (150 g bez nálevu)
  • 4 vejce
  • 1 lžička sardelové pasty
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce limetové šťávy
  • 100 ml olivového oleje
  • 200 g přírodního jogurtu
  • pepř
  • sůl

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny