Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Steaky z krkovice se slaninou a chilli - recept

Steaky z krkavice se slaninou a chilli - příprava: Pro přípravu marinády nalijeme olej a červené víno do vyššího kelímku. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme najemno a přimícháme. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka

a nasekáme nadrobno. Rozmarýn omyjeme, otřepeme dosucha a jehličky nasekáme. Vše přidáme do marinády. Steaky z krkovice opláchneme studenou vodou a osušíme. Položíme do zapékací mísy, přidáme marinádu. Mísu zakryjeme potravinovou fólií a steaky necháme přes noc v chladničce marinovat. Druhý den vyjmeme steaky z marinády, necháme okapat a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Smícháme sůl, rajčatový protlak, řepkový olej a chilli a touto směsí steaky potřeme. Následně obalíme dvěma plátky slaniny. Steaky položíme na rozpálený grilovací rošt a grilujeme z každé strany 5 minut.

Steaky z krkavice se slaninou a chilli - suroviny:

  • 250 ml řepkového oleje
  • 250 ml červeného vína
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 6 chilli papriček
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 8 steaků z krkovice
  • 3 lžičky soli
  • 6 lžic rajčatového protlaku
  • 6 lžic řepkového oleje
  • 1 lžička chilli
  • 16 plátků slaniny

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny