Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Grilování - Medailonky se šalvějí a rebarborovym čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Medailonky se šalvějí - příprava: Pro přípravu čatní omyjeme rebarboru, osušíme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Spolu s citronovou kůrou dáme do hrnce. Zázvor oloupeme, nasekáme nadrobno a s ostatními přísadami na přípravu

čatní (až na rozinky a sůl) přidáme do hrnce. Za stálého míchání přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Přidáme rozinky a trošku soli, vaříme další 4 minuty. Přendáme do misky nebo do sklenice a necháme vychladnout.

Vepřovou panenku odblaníme, opláchneme studenou vodou a osušíme. Nakrájíme asi na 12 dvoucentimetrových plátků a opepříme. Lístky šalvěje omyjeme a osušíme. Na každý medailonek položíme 3 lístky šalvěje a obalíme plátkem slaniny. Na každý špíz napíchneme střídavě 4 olivy a 3 medailonky. Špízy potřeme olejem, položíme na rozpálený rošt a grilujeme asi 15 minut. Během grilování jednou obrátíme. Hotové špízy podáváme s rebarborovým čatní.

Medailonky se šalvějí - suroviny:

  • asi 800 g vepřové panenky
  • pepř
  • 36 čerstvých lístků šalvěje
  • 12 plátků prorostlé uzené slaniny
  • 16 plněných zelených oliv
  • 4 lžice olivového oleje


Rebarborové čatní:

  • 1 stonek rebarbory
  • 1/2 lžičky strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu
  • zázvor (asi 2 cm)
  • 45 g hnědého cukru
  • 20 ml bílého vinného octa
  • špetka skořice
  • 20 g rozinek
  • sůl

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny