Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

GHrilování - Vepřová žebírka na medu - recept

Vepřová žebírka na medu - příprava: Žebírka omyjeme a osušíme. Rozdělíme na porce a položíme do mělké nádoby. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Přidáním oleje, sójové omáčky, medu, citronové šťávy, cukru, soli a kajenského pepře vytvoříme marinádu, kterou nalijeme na žebírka. Necháme nejméně 3 hodiny od ležet. Žebírka

vyndáme z marinády a necháme okapat. Grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran asi 20 minut. Během grilování několikrát obrátíme a potíráme marinádou. Servírujeme s bramborami pečenými v alobalu a se zakysanou smetanou.

Vepřová žebírka na medu - suroviny: Na 4 porce:

  • 1,5 kg vepřových žebírek
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 lžice sójové omáčky
  • 3 lžíce medu
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • sůl
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • brambory
  • zakysaná smetana

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny