Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Kachní prsa s pomerančovým dipem - recept

Kachní prsa s pomerančovým dipem - příprava: Filety z kachních prsou opláchneme a osušíme. Stranu s kůží nařízneme ostrým nožem do mřížky. Opepříme a potřeme olejem. Filety grilujeme na předehřátém grilu po straně s kůží 10 minut, obrátíme a grilujeme po masité straně dalších 8 minut. Rošt sundáme nebo přemístíme do nejvyšší

polohy a filety necháme ještě asi 10 minut odpočinout. Pro přípravu dipu smícháme pomerančovou kůru s 8 lžícemi šťávy, zakysanou smetanou a čerstvým sýrem, dochutíme solí, pepřem a malým množstvím cukru. Filety naporcujeme a podáváme s pomerančovým dipem a míchaným salátem.

Kachní prsa s pomerančovým dipem - suroviny: Na 4 porce:

  • 500 g filetů z kachních prsou
  • pepř
  • 4 lžíce olivového oleje


Pomerančový dip:

  • strouhaná kůra a šťáva z 2 chemicky neošetřených pomerančů
  • 2 kelímky zakysané smatany
  • 200 g čerstvého sýra
  • sůl, pepř
  • cukr

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny