Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

► Jak zmírnit rybí zápach při smažení (brambor)

Při smažení ryb vzniká nepřijemný zápach. Zároveň s rybami smažte oloupanou a na malé kousky nakrájenou syrovou bramboru - zápach se zmírní.

► Křupavé rybí plátky, řízky - jak vyrobit? (parmazán)

Do mouky na obalení plátků z ryby přidejte nastrouhaný parmazán - plátky budou krásně hnědé a křupavé.

► Jak zmírnit zápach ryby pomocí octa nebo mléka

Rybu omyjte v octové vodě a do vody na vaření přidejte trochu mléka - zmírní se zápach.

► Jak zabránit zkroucení ryby při vaření vcelku (naříznutí)

Rybě vařené vcelku nařízněte na několika místech na hřbetě lehce kůži - nezkroutí se.

► Jak zabránit připálení, přichycení ryby k alobalu při pečení

Při přípravě ryby v alobalu dbejte, aby lesklá strana alobalu byla uvnitř - jinak se ryba k alobalu přichytí. Nejlepší je fólii potřít máslem.

► Jak rozmrazovat mraženou rybu aby nesmrděla a byla jemnější

Rybu při rozmrazování namočte do mléka - ztratí se rybí pach a ryba bude jemnější.

► Jak zabránit připálení, připečení ryby při pečení (mouka)

Při pečení rybu lehce posypte moukou - nepřipálí se.

► Jak zabránit připálení ryby při pečení

Do tuku vsypte trochu soli - při pečení se ryba nepřichytí, nepřipálí.

Jak zbavit rybu šupin (horká voda)

Jak rybu zbavit šupin? Rybu krátce ponořte do horké vody a pak přelijte studenou vodou - hřbetem nože (směrem od ocasu k hlavě) ji zbavte šupin.

► Jak zabránit klouzání ryby při zpracování na kuchyňské desce (sůl)

Aby vám ryba při přípravě neklouzala, posypte pracovní plochu solí.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny