Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak to udělat, aby hovězí pečeně nebyla po upečení tuhá a suchá

Aby hovězí pečeně nebyla tuhá a suchá, neservírujte ji ihned po dopečení, ale nechte ji asi pět minut odpočívat. Potom ji znovu vložte na horkou pánev a krátce prohřejte.

Jak zabránit tvrdnutí masa při pečení (horká voda, vývar)

Pečeni i pečení vždy přelévejte jen horkou vodou nebo vývarem. Při přelévání studenou vodou maso tvrdne.

Jak nakrájet maso na tenké plátky snadno a jednoduše (mrazák)

Chcete-li maso elektrickým nožem nebo na kráječi na chleba nakrájet na slabé plátky, dejte je před tím krátce zmrazit do mrazničky.

Jak naložit řízky, kotlety, aby byly po osmažení měkké (olej, citronová šťáva)

Řízky nebo kotlety před obalováním potřete směsí oleje a citronu a nechte dvě hodiny uležet - budou měkčí.

Jak naložit maso, aby bylo křehké (olej, ocet)

Maso posolte, potřete olejem nebo pokapejte octem a nechte několik hodin odležet - bude pak křehčí.

Jak to udělat, aby tuhé hovězí, drůbeží maso bylo po uvaření jemné a měkké (olej, koňak)

Tuhé hovězí maso nebo starší drůbež několik hodin před pečením potřete směsí oleje a koňaku. Vaříte-li tužší maso, přidejte do vody skleničku koňaku. Maso zjemní, nebude tuhé a nebojte se - alkohol později není cítit.

Kuřecí burger s ostrou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuřecí burger s ostrou omáčkou - příprava: Na lžičce másla orestujte drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidejte posekaný česnek, nové koření, papriku a nechte rozvonět. Cibulovou směs promíchejte s mletým masem, přimíchejte chilli omáčku, drobně posekanou petržel, strouhanku, osolte, opepřete a uložte tak na dvě hodinky do chladu.

Číst dál: Kuřecí burger s ostrou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Bylinková sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Bylinková sekaná - příprava: Rohlíky nakrájejte na kostky a zalijte mlékem. Přidejte mleté maso, mléko, drcený česnek, najemno nasekanou cibuli, vejce, žloutky a posekané bylinky. Směs osolte, opepřete a prohněťte. Sekanou vložte do pekáčku vymazaného olejem a přímo na pekáčku ji vypracujte do správného tvaru.

Číst dál: Bylinková sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Krutí kebaby s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Krutí kebaby s tymiánem - příprava: Dejte do mísy krutí maso s drobně nasekanou červenou cibulkou, česnekem, tymiánem a mletým kmínem. Vše důkladně promíchejte a nechte do druhého dne uležet v chladu. Druhý den přidejte do masa vejce se strouhankou, podle chuti osote, opepřete a znovu zamíchejte.

Číst dál: Krutí kebaby s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Karbanátky s modrým sýrem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Karbanátky s modrým sýrem - příprava: V míse smíchejte hovězího maso, modrý sýr, najemno nasekanou cibuli, strouhanku, sušenou šalvěj, sůl, pepř a žloutek. Nechte v chladu alespoň hodinu odpočinoul. Pak vytvarujte karbanátky a opečte je dozlatova na pánvi na oleji.

Číst dál: Karbanátky s modrým sýrem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny