Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Kuřecí roláda s lučinou a červeným rybízem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuřecí roláda s lučinou a červeným rybízem - příprava: Kuřecí prsíčka rozřežte na plát a potřete z obou stran česnekem utřeným se solí. Na každý plátek masa položte šunku, vrstvu lučiny a kuličky červeného rybízu. Potom maso stočte do tvaru rolky a sepněte jehlou nebo převažte provázkem. Rolky obalte v mouce a poté vložte do rozpáleného oleje.

Číst dál: Kuřecí roláda s lučinou a červeným rybízem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Kuřecí prsa v bylinkové marinádě - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuřecí prsa v bylinkové marinádě - příprava: Kuřecí prsa očistěte a každé prso rozřízněte na dva tenčí plátky. V misce smíchejte olivový olej, bylinky, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do marinády naložte kuřecí prsa na dvě hodiny. Maso grilujte asi 5 minut z každé strany a během grilování ho potírejte marinádou. Podávejte s čerstvou nebo grilovanou zeleninou.

Číst dál: ► Kuřecí prsa v bylinkové marinádě - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jak ohřívat párky aby nepopraskaly (pařák)

Nechcete-li, aby vám jemné párky při ohřívání popraskaly, ohřívejte je v páře.

Jak široké mají být steaky určené na grilování

Steaky na gril by měly být nejméně 4 cm silné. Příliš tence nakrájené maso rychle ztvrdne.

Jak grilovat rybu, aby se nepřichytila k roštu (citron)

Ryby se při grilování často přichytí na rošt. Aby se to nestalo, podložte rybu plátky citronu a bylinkami. Tak půjde snadno obracet a navíc získá skvělou chuť.

Jak zabránit zvlnění anglické slaniny při opékání (studená voda)

Plátky anglické slaniny se při opékání nebudou tolik vlnit, když je předtím na chvíli vložíte do studené vody.

Ryba s citrónem a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Ryba s citrónem a mátou - příprava: Část listů máty rozložíme na dno pečící nádoby a na ně položíme rozmražené a osolené rybí filé. Z omytých citrónů ostrouháme kůru a z plodů vymačkáme šťávu, kterou pokapeme rybu a obložíme ji nastrouhanou kůrou.

Číst dál: Ryba s citrónem a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuře pečené s bylinkovým máslem, levandulí a tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuře pečené s bylinkovým máslem, levandulí a tymiánem - příprava: Máslo necháme změknout a promícháme ho v misce s lístky tymiánu a v hmoždíři rozdrcenými kvítky levandule, solí a citrónovou kůrou. Máslo vytvarujeme do válečku dlouhého asi 10 cm, zabalíme do alobalu nebo fólie a vychladíme asi 30 minut v chladničce (vydrží nejdéle 3 dny).

Číst dál: Kuře pečené s bylinkovým máslem, levandulí a tymiánem - recept, postup, návod, příprava,...

Kuře, králík na medu s jablky a zeleninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuře nebo králík na medu s jablky a zeleninou - příprava: Lehce posolené kuře polijeme marinádou z citrónové šťávy a medu a přidáme oloupané celé cibule a celá jablka a necháme uležet do druhého dne v chladničce. Před pečením přidáme máslo, oloupanou a nakrájenou kořenovou zeleninu a upečeme vše v troubě. Jako příloha se hodí i rýže a čerstvý salát nebo můžeme přidat do pekáče i brambory a upéct společně. Upečenou zeleninu lze také rozmixovat na omáčku.

Číst dál: Kuře, králík na medu s jablky a zeleninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuře, králík na medu po francouzsku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuře nebo králík na medu po francouzsku - příprava: Kuře nebo králíka vložíme do pekáče a posolíme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme směsí hořčice a medu, poprášíme mletou paprikou a upečeme do měkka. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Číst dál: Kuře, králík na medu po francouzsku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny