Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování hroznů v cukerném sirupu - jak to udělat

Pro zmrazování hroznů se hodí jen odrůdy bez peciček a odrůdy s tenkou slupkou. Zralé, bezvadné a dobře omyté
hrozny můžeme po okapání a osušení na krátkou dobu zmrazit celé, uzavřené v mikroténovém sáčku.

Pro dlouhodobější uskladnění však omyté vytříděné bobule vína rozpůlíme ostrým nožem, abychom mohli odstranit pecičky. Plníme do polyetylénových krabiček nebo kartónů a zaléváme 30% cukerným sirupem. Neplníme až k hornímu okraji. Ovoce překryjeme listem celofánu, aby neplavalo.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny