Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování rybízového protlaku - jak to udělat

Pro přípravu protlaku je vhodný černý rybíz. Ovoce prolisujeme a šťávu s dření přisladíme podle chuti. Přidáme kyselinu citrónovou pro lepší uchování barvy. Protlak buď plníme do pružných formiček na led, nebo do deformovatelných obalů na vajíčka. Po zmrazení balíme tyto individuální porce každou zvlášť do obalu a pak je dobře označené ukládáme společně v mikroténovém sáčku zpět do mrazícího prostoru.

Větší množství určená k přípravě moučníků nebo zmrzliny plníme do nepropustných kelímků a podobných obalů. Protlak je vhodný k přípravě ovocných osvěžujících nápojů a pohárů. Po rozmrazení ho lze použít k ochucení jogurtu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny