Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování třešní, višní nasucho s cukrem - jak to udělat

Odpeckované, okapané třešně buď obalíme v cukru, nebo je cukrem prosypeme. Na 1 kg vypeckovaných třešní (višní) počítáme 250 g cukru a 1 lžičku kyseliny citrónové pro lepší uchování barvy. Proslazené plody plníme do nepropustných obalů, protože z plodů po vypeckování vždy vytéká šťáva až do okamžiku zmrazení a pak opět při rozmrazování.

Pod víčkem necháváme 1 cm volného prostoru. Velikost balení opět určuje to, jaká je předpokládaná jednorázová spotřeba. Třešně (višně) zmrazené nasucho v cukru jsou vhodnou surovinou pro náplně moučníků. Protože drží zmrazené v jednom bloku, musí být před použitím úplně rozmrazeny. Lze je také vkládat zmrazené do vařící vody, ve které je nejprve podusíme, a pak upravíme podle receptu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny