Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování mladých syrových brambor - jak to udělat

Nové malé brambory, vytříděné podle velikosti, důkladně omyjeme a pak předvaříme v 1/2 kg dávkách. Vkládáme je pomocí smaltovaného nebo silně chromovaného cedníku, popřípadě plátěného nebo bavlněného ubrousku do vařící vody (4-5 litrů).

Po opětovném dosažení varu stáhneme plamen a udržujeme teplotu u bodu varu celkem 4 minuty. Pak rychle vyjmeme a ponoříme do velkého množství ledové vody, ve které ještě plavou kousky ledu. Z brambor velice opatrně stáhneme uvolněnou tenkou slupičku, aniž bychom při tom poškodili povrch brambory. Stažené brambory vkládáme do vody s kyselinou citrónovou, aby netmavly. Okapané a osušené je pak plníme do mikroténových sáčků v množství odpovídajícím jednorázové spotřebě. Uzavíráme dvěma uzly na sáčku, značíme a zmrazujeme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny