Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování pórku - jak to udělat

Zmrazujeme jen mladé, stejně vyvinuté pórky, zbavené zevních listů. Zelené části odřezáváme. Pórek musíme velmi dobře umýt v tekoucí vodě, aby mezi listy nezbyla zrnka písku a jiné nečistoty. Vytřídíme jej podle tloušťky, přiřízneme na 15 cm nebo kratší kousky podle velikosti obalu.

Můžeme jej také nakrájet na kolečka silná 1 cm. Pórek předváříme nejvýše po 1/2 kg. Od dosažení opětovného bodu varu po vložení pórku do vařící vody prohříváme dlouhé kousky 3 minuty, kolečka jen 2 minuty. Pak rychle ochladíme v ledové vodě, necháme okapat a osušíme na filtračním papíru nebo čisté utěrce. Plníme do mikroténových sáčků v množství pro jednorázovou spotřebu. Obaly uzavřeme a zabalíme ještě jednou, protože pór má velmi intenzívní vůni a všechno kolem by od něho načichlo. Pak teprve značíme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny