Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování rajčatového protlaku - jak to udělat

K přípravě protlaku jsou vhodná měkčí rajčata. Omytá rajčata rozdusíme ve vlastní šťávě asi 5 minut na mírném ohni. Pak je prolisujeme nebo rozmixujeme. Ochlazený protlak naplníme do pevných obalů nebo do formiček na led, popřípadě do obalů na vajíčka.

Ve větších obalech necháváme odshora 1 cm volného prostoru, uzavíráme, značíme a zmrazujeme. Jednotlivé porce protlaku balíme po zmrazení individuálně do alobalu a pak společně uchováváme v mikroténovém sáčku. Rajčatový protlak přidáváme zmrazený buď do polévek, nebo k dušeným masům, popřípadě z něj připravujeme omáčku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny